Hvordan dele tilgang til bedriftens Google Analytics konto

I denne artikkelen viser vi deg hvordan du deler tilganger til Google Analytics kontoen din.

Steg 1: Gå til Google Analytics-nettstedet (analytics.google.com) og logg inn med din Google-konto.

Steg 2: Klikk på "admin" eller verktøyikonet (tannhjul) nederst i menyen på venstre side av skjermen.

Screenshot tatt fra Google Analytics som viser hva du må trykke på for å navigere deg til Konto tilgang administrasjon: Admin, Account Access management.

Steg 3: Under "Admin" og "Account", klikk på "Konto tilgang administrasjon" (Account Access Management).

Steg 4: Klikk på pluss tegnet (Add) i høyre hjørnet og "Legg til bruker" (Add user) for å invitere noen til å bli en kontoadministrator.

Screenshot tatt fra Google Analytics hva du må trykke på for å legge til en ny bruker inne i Account Access Management

Steg 5: Skriv inn swmlbergen@gmail.com eller eposten til personen du ønsker å gi tilgang til, i boksen for e-postinvitasjon.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Steg 6: Velg rollen du ønsker å tildele personen. Vi ønsker "Editor" tilgang. Admin tilganger råder vi deg om å reservere for personer innad bedriften, eller som du stoler på.

Screenshot fra Google Analytics > Account Management > Add user, som viser hvilke tilgang du skal velge når du deler tilgang med oss: Editor.

Steg 7: Klikk på "Send invitasjon" (Send invitation) for å sende invitasjonen.

Steg 8: Personen du har invitert vil motta en e-postinvitasjon til å få tilgang til Google Ads-kontoen din. De må følge instruksjonene i e-posten for å akseptere invitasjonen og opprette en Google Analytics-konto hvis de ikke allerede har det.

Steg 9: Når personen har akseptert invitasjonen og opprettet en Google Analytics-konto, vil de få tilgang til kontoen din med de tildelte tillatelsene.

Husk å være forsiktig med hvilke tillatelser du gir, og bare gi tilgang til personer du stoler på og som trenger det for å utføre sitt arbeid i Google Analytics-kontoen din.